10 Tips om positiever te denken.

Gepubliceerd op 19 juni 2019 om 12:19

Soms speelt je eigen hoofd spelletjes met je, dat is heel vermoeiend. Je denkt veel-ste veel na over bepaalde situaties, jezelf & de wereld.

Positief denken klinkt makkelijk & er zullen regelmatig mensen zijn die zeggen dat je maar 'gewoon' wat positiever moet gaan denken als je je somber voelt. Zo werkt dat niet. Ik heb meerdere therapieën gehad om te werken aan mijn negatieve gedachtes,  Cognitieve gedragstherapie (CGT), Schematherapie, etc...  Ik ga je nu tips geven over hoe je wat positiever kunt gaan denken. 

 

 

10 Tips om positiever te denken:

  1. Leg een boekje naast je bed & schrijf elke avond 1 of meerdere positieve puntjes van de dag op. Dit hoeven niet meteen grote dingen te zijn. Het kan ook iets zijn zoals: Vandaag ben ik naar buiten gegaan of Vandaag scheen de zon. Als je alleen maar nadenkt over de negatieve dingen ga je er niet positiever van worden, daarom kan het fijn zijn om ook eens de positieve dingen in te zien.

  2. Ga met de juiste mensen om. Mensen die je een warm gevoel geven, mensen waar je je veilig bij voelt & mensen die geen negatief effect op je hebben. Iedereen denkt wel eens negatief, dus als iemand een negatieve opmerking maakt betekend dat niet meteen dat je geen vrienden meer kan zijn. Maar sommige mensen kunnen wel té negatief zijn, dan is het fijner voor jou om met positievere mensen om te gaan. Denk goed na over een stap als deze en praat erover.
  3. Ga soms een beetje uit je comfort zone. Het is leuk en avontuurlijk om dingen te doen die je niet gewend bent. Zo maak je ook dingen mee die je eerder niet mee gemaakt hebt, misschien is dat wel iets wat je heel leuk vind en waar je positieve energie uit haalt. Draai hier echter niet in door! Doe het met stapjes en maak geen domme beslissingen.
  4. Werk aan je zelfbeeld. Veel mensen denken al snel heel negatief over zichzelf, dit is iets wat niet zo 1,2,3 opgelost is. Denk aan wat je wél mooi vind aan jezelf, dat kan iets kleins zijn zoals: Ik vind het mooi dat mijn wimpers lang zijn of Ik vind mijn tanden mooi. Als je dit nog te moeilijk vind kun je ook hulp vragen aan familie of vrienden.
  5. Zorg voor jezelf. Jij verdiend liefde, óók van jezelf! Verwen jezelf af en toe even met een warme douche of een warm bad met een lekker zeepje. Koop iets wat je al een lange tijd wilt, begin met meditatie of yoga. Beweeg genoeg en eet Gezond, dit heeft ook effect op je stemming en je denkwijze. 
  6. Vergelijk jezelf NIET met anderen. Ieder mens is uniek, jij bent goed zoals je bent en je hoeft je niet anders voor te doen. 
  7. Lees boeken of tijdschriften die je motivatie geven. Aanraders:https://g.co/kgs/5wxgwf &https://g.co/kgs/gBGBd6
  8. Download de apps die je helpen positief te denken. Aanraders: cordaid & The Happiness Planner
  9. Wees niet te streng voor jezelf als het je even niet lukt om positief te zijn, het is oké. Het heeft tijd nodig om te leren positief te denken, het hoeft niet allemaal in 1 keer perfect te gaan. Tegenslagen zijn oké, zolang je maar weer door gaat.
  10. Stel jezelf vragen. Even een voorbeeld: Je zegt goedemorgen tegen een collega, ze zegt niets terug en je denkt  "Ze vind me niet meer aardig." Stel jezelf dan vragen zoals, Is ze niet gewoon druk? Hoorde ze me misschien niet? Waarom zou ze me niet meer aardig vinden? Je weet niet wat er bij een ander omgaat, je denk logisch na en probeer de situatie te bekijken vanuit de ogen van iemand anders. Als je er niet uit komt kun je altijd nog (in de voorbeeld situatie) kijken naar oplossingen zoals praten met je college in plaats van zitten te piekeren.

 

 

 

Dit waren de tips alweer! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad :) Laat even een reactie achter met onderwerpen waarvan je zou willen dat ik het erover ga hebben. Tips zijn altijd welkom.

Hou je taai mooie mensen,

 

x José 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb